Sommarens upplaga av Panorama är publicerad

Lagom till semestrarna publicerade EU-kommissionen en ny upplaga av tidskriften Panorama. Denna gång fokuserar Panorama på att belysa hur sammanhållningspolitiken bidrar till att tackla de socioekonomiska effekterna av COVID-19.

Sommarens upplaga av Panorama fokuserar på hur EU har hanterat COVID-19 och framförallt hur sammanhållningspolitiken hjälper EU:s regioner att hantera de socioekonomiska effekterna av pandemin. En artikel djupdyker i insatsen Coronavirus Response Investment Initiative plus (CRII+) som EU-kommissionen lanserades tidigare i vår för att frigöra sammanhållningspolitiska medel till åtgärder mot krisen. Det går även att läsa om hur sammanhållningspolitiken generellt bidrar till investeringar i hälso- och sjukvårdssystemen runt om i Europa.

Interreg fyller 30 år och Panorama belyser också hur Interreg bidrar till den europeiska gröna given, genom att uppmärksamma flera miljö- och klimatprojekt som finansierats av Interreg.

Tidskriften innehåller också ett reportage om Emilia-Romagna och de prioriteringar som regionen gör inom sammanhållningspolitiken, bl.a. med fokus på smart specialisering, grön omställning, jordbruk, bredband, kultur samt näringslivsutveckling och företagande.

Läs hela numret av sommarens Panorama här.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s