Vårens upplaga av Panorama är publicerad

Nu finns en ny upplaga av EU-kommissionens tidskrift Panorama att läsa. Denna gång kan läsaren ta del av en intervju med EU-kommissionär Elisa Ferrerira, att Interreg fyller 30 år och om Ungern som uppmanas att investera i digital innovation och energi.

I vårens upplaga av Panorama intervjuas EU-kommissionär Elisa Ferrerira, som har ansvar för sammanhållningspolitik och reformer. Ferrerira betonar att sammanhållningspolitiken inte får tas för given i den utmanande tid vi befinner oss i med pågående budgetförhandlingar och Brexit, samtidigt som den beskrivs som avgörande för att regioner, särskilt de svaga, inte hamnar på efterkälken.

Interreg fyller 30 år. Detta ska firas genom att uppmärksamma hur Interreg utvecklat relationer och ökat sammanhållningen mellan samhällen och människor i EU. Dessutom kommer ett initiativ som syftar till att diskutera hur sammanhållningspolitiken ska utformas efter 2020 att sjösättas. I artikeln går det även att läsa och inspireras av Interreg-projekt som haft stor framgång och betydelse på platser runtom i hela Europa.

Vidare får vi ta del av hur Ungern gynnats av EU:s sammanhållningspolitik. Bland annat har pengar investerats i mindre utvecklade regioner, satsningar på jobb och bekämpandet av regionala ojämlikheter. Cirka 280 000 människor, däribland många sociala utsatta, anses ha omfattats av satsningarna. EU-kommissionen har inför framtiden föreslagit att Ungern, via medlen från sammanhållningspolitiken, bör öka sitt fokus på innovation och resurseffektivitet – allt för att stärka den ekonomiska och sociala konkurrenskraften.

Fler nyheter som går att läsa om i vårens Panorama är en rapport från Cities Forum 2020, om hur medlemsländerna väljer att utvärdera sammanhållningspolitiken, vikten av god styrning av de sammanhållningspolitiska medlen samt hur en EU-kampanj uppmärksammat projekt runtom i Europa som möjliggjorts inom ramen för sammanhållningspolitiken.

Läs hela numret av vårens Panorama här.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s