Ansökan öppen till Regionkomitténs program Young Elected Politicians 2020

Nu går det att söka till Regionkommitténs program ’Young Elected Politicians 2020 programme’ (YEP). Programmet är ett nätverk som syftar till att stärka unga förtroendevalda politiker som representerar lokal eller regional nivå inom EU.

Programmet utgör en plattform där yngre politiker inom EU kan samverka kring lokala och regionala frågor och lära sig mer om Regionkommitténs roll och inverkan på EU-politiken. Nätverket ger också deltagarna ökad insyn i de möjligheter EU bidrar med på regional och lokal nivå, samtidigt som man får chansen att delta i arbetet med politikutveckling tillsammans med andra folkvalda från EU.

Programmet för 2020 innefattar tre teman som är högaktuella på EU:s politiska agenda; sammanhållningspolitiken, den gröna given samt Europas framtid. För att delta i programmet krävs det att du i din ansökan väljer ut ett av dessa teman du vill fördjupa dig i, med hänsyn till intresse och förkunskaper. Andra kriterier för att söka är:

  • Krav på att vara politisk representant på lokal eller regional nivå
  • Vara max 40 år första dagen på första eventet
  • Inte redan inneha mandat i Regionkommittén
  • Kunna visa på kunskap och intresse i förhållande till valt tema
  • Goda språkliga kunskaper i engelska

Urvalet av deltagare kommer göras utifrån faktorer som könsfördelning, nationalitet, regional respektive lokal representation och politisk tillhörighet. Ersättning för resor samt mindre ersättning för deltagande betalas ut. Sista ansökningsdag är den 5 mars för temat kopplat till sammanhållningspolitiken, respektive 31 mars för övriga två teman.

För mer information om programmet, datum och kriterier för ansökan går det att läsa mer här.

Länk till anmälan återfinns här.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s