European Week of Regions and Cities 2020

Den 18:e upplagan av European Week of Regions and Cities kommer äga rum mellan den 12-15 oktober i Bryssel. Eventet beskrivs som ett av de största årliga eventen ägnat enbart åt regional samverkan och policy-utveckling.

European Week of Regions and Cities är ett årligt event ägnat åt nätvärkande mellan Europas regioner och städer där både politiker, tjänstepersoner, experter och representanter för akademin deltar. Förra året fanns 9000 deltagare på plats under veckan för att bland annat delta i olika workshops och fördjupa sig i regionernas och städernas inverkan på EU:s politikutveckling.

Syftet med eventet är att bland annat att utgöra en plattform för lärande, utbyten av erfarenheter, diskussioner om gemensamma utmaningar och möjligheter men också som ett tillfälle för samverkan mellan regioner och städer. Inte minst har veckan beskrivits som ett viktigt forum för utvecklingen av EU:s sammanhållningspolitik.

Årets teman för eventet är:

  • Ett grönt Europa
  • Sammanhållning och samarbete
  • Stärkta medborgare (Empowering Citizens)

Vid intresse av att bli eventpartner är anmälan öppen fram till och med fredagen den 27 mars. Anmälan sker på engelska. För mer information gällande de riktlinjer som gäller för anmälan går det att läsa mer här.

Läs mer om European Week of Regions and Cities här.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s