Gratis Interrail-pass i sommar

Initiativet DiscoverEU möjliggör för 12 000 18-åringar att vinna ett gratis Interrail-pass i sommar. Ansökningsomgången är öppen till den 11 december 2018.

Genom Interrail kan man med endast en tågbiljett åka över gränser mellan upp till 30 europeiska länder. Interrail startade redan 1972 och var då främst designat för ungdomar, men har idag utvecklats till att årligen nyttjas av runt 250 000 resanden i alla åldrar.

Det var efter ett initiativ från Europaparlamentet som Kommissionen i början av 2018 tog steget att börja implementera beslutet om gratis Interrail-pass under namnet DiscoverEU. Totalt kommer 12 000 18-åringar att vinna ett pass som är giltigt upp till 30 dagar mellan 15 april och 31 oktober. Resan ska äga rum inom EU:s medlemsstater, och vinnarna har möjlighet besöka upp till fyra stycken.

DiscoverEU syftar till att låta unga människor uppleva Europas mångfald för att lära sig mer om andra människors kulturer. Detta antas främja den europeiska identiteten bland unga och stärka europeiska värderingar.

DiscoverEU kommer att ta emot ansökningar fram till den 11 december och för att kunna ansöka ska man vara 18 år den 31 december 2018.

Läs mer om hur du ansöker här

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s